Toestellen
12 november 2006 - Ron Smeets

Pantech sluit toesteldeal met Orange

Het is de minst bekende van de Koreaanse toestelmakers, maar dat is naast merken als Samsung en LG natuurlijk niet zo vreemd.

Pantech, bekend van enkele bijzondere toestelontwerpen (zie bij 'Gerelateerde items') en designs, heeft in Frankrijk inmiddels een behoorlijk vaste voet in de toestelmarkt verworven. Met de onlangs beklonken deal tussen de Koreanen en Orange is Pantech leverancier geworden van de drie grote operators in Frankrijk.

Het eerste Pantech toestel dat aan de Orange portefeuille toegevoegd gaat worden is de U4000, een UMTS slider met 1.3MP camera, 220 x 176 pixel display, Bluetooth, 30Mb geheugen, microSD kaart en een VGA cam voor beeldbellen.Gerelateerde links:
GPS smartphone voor Koreaanse markt
Pantech's visie op 4G mobieltjes
Pantech GSM met 'vetmeter'
De unisex GSM van Pantech
Pantech's blik op de toekomst
4 Megapixel slider van Pantech
De helende infrarood GSM van Pantech
Vingerafdruk GSM met voorspellende gave
Pantech T-Slide camphone
Bellen met je vingerafdruk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.