Toestellen
12 mei 2007 - Ron Smeets

Pantech slider met touchscreen keypad

Dit is er weer eentje in de categorie 'alleen in Korea', maar de Pantech IM-R200 is zeker de moeite waard om even bij stil te staan.

Deze nieuwe slider is namelijk voorzien van twee LCD displays. De een is een 'standaard' 2inch QVGA scherm maar we zijn toch vooral benieuwd naar het tweede display dat op de plek zit waar je normaal het keypad zou mogen verwachten.

Pantech heeft ervoor gekozen om het standaard keypad te vervangen door een OLED touchscreen schermpje van 1.6inch waarop het keypad, in diverse vormen, kan worden weergegeven. Om de mobiele beller het gevoel te geven dat hij toch een toets indrukt is het OLED touchcreen voorzien van een 'feedback' trilfunctie.

Zoals op de foto's (meer na de klik) te zien is kunnen het keypad en andere bedieningsfuncties in verschillende stijlen op het touchpad display weergegeven worden.

Foto's via: AvingGerelateerde links:
Futuristische 'Chocolate' concept GSM van Sky
Vibrerend touchscreen toestel van Samsung
3D Gamefoons met Force Feedback
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.