Toestellen
17 oktober 2006 - Ron Smeets

Panasonic P903i beveiligd met chipcard

Het beveiligen van mobiele telefoons zodat ze na diesfstal onbruikbaar worden is niet nieuw, maar of de oplossing die Panasonic en NTT Docomo gekozen hebben voor de P903i als handig ervaren zal worden is nog maar de vraag.

Het toestel wordt namelijk geleverd met een chipcard die zich altijd binnen een bepaalde afstand van de GSM moet bevinden. Wordt je toestel gestolen, dan blokkeert ie zich vanzelf op het moment dat de chipkaart en de GSM uit elkaars bereik verdwijnen.

Da's leuk, high-tech en zo, maar wat als je de chipcard vergeet in je beurs of zak te stoppen of als je je beurs vergeet mee te nemen? Ik denk dat dit in de praktijk dus niet gaat functioneren ondanks dat het wellicht een van de betere anti-diefstal oplossingen zal zijn.Gerelateerde links:
Goedkope anti-diefstal oplossing voor mobieltjes
Software slot maakt diefstal GSM zinloos
(Anti) diefstal GSM koord
Je loopstijl als diefstalpreventie voor GSM's
99 jaar cel voor GSM diefstal
SIM Watcher ontmoedigt stelen GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.