Nieuws
20 september 2006 - Ron Smeets

Panasonic neemt Connexion over van Boeing

Enkele weken geleden kondigde Boeing aan te zullen stoppen met de breedband internet diensten die het onder de merknaam Connexion exploiteerd in een groot aantal toestellen.

De kans is echter groot dat Panasonic de noodlijdende service zal overnemen, upgraden en exploiteren. Voorwaarde is wel dat in de komende maanden minimaal 500 toestellen cq de maatschappijen een deal sluiten met Panasonic voor de continuering van de internet services in de toestellen.

Panasonic denkt de service wel rendabel te kunnen maken omdat men goedkopere apparatuur gaat installeren in de toestellen die een hogere verbindingssnelheid garandeerd (12Mbps i.p.v. 5Mbps)Gerelateerde links:
Doek valt voor Boeing's breedbandservice Connexion
Nog dit jaar mobiel bellen in Amerikaanse vliegtuigen
Snelle groei mobiele diensten in vliegtuigen
GSM tests in vliegtuigen boven Europa
Veilig mobiel bellen bij Air France
3G netwerken in prive-jets
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.