Toestellen
15 september 2014 - Ron Smeets

Panasonic Lumix CM1; een camera met smartphone functie

Panasonic gaat weer eens proberen om ook in de smartphone markt vaste voet aan de grond te krijgen, maar dit keer pakken ze het helemaal anders aan. De Eluga's, die twee jaar geleden onthuld werden, flopten volledig en daarna werd het weer stil rondom de smartphone activiteiten van de Japanse fabrikant.

Vandaag lanceerde Panasonic de Lumix CM1 Smart Camera. Een combinatie tussen een behoorlijk high end compact camera met dito smartphone specs. Het heeft wel wat weg van het concept van de niet zo succesvolle Samsung Galaxy Camera, maar hopelijk dan wel met een beter camera gedeelte.

De camera heeft een 20 megapixel sensor van 1 inch en een f/2.8, 28mm Leica objectief. Verder heeft hij een mechansche sluiter en de optie om 4K video op te nemen. Het smartphone deel is onder andere voorzien van een 4.7 inch full HD display met een 2.3GHz quad core processor, 2GB RAM, Android KitKat, 16GB geheugen, microSD optie en een 2600 mAh accu. Verbinding maken van via de ingebouwde 4G support, WLAN, Bluetooth of NFC. Uiterlijk heeft het toestel duidelijk meer weg van een camera dan een smartphone.

Of de Panasonic variant (wel) een succes wordt? Dat zal natuurlijk moeten blijken, maar met een prijskaartje van 900 Euro heeft hij wel zijn eigen prijsklasse. Ok, samen met de duurdere iPhone 6 modellen wellicht ;) Vooralsnog wordt de Panasonic Lumix CM1 alleen in Frankrijk en Duitsland op de markt gebracht; ergens in november van dit jaar.

Panasonic-Lumix-CM1-e Panasonic-Lumix-CM1-b Panasonic-Lumix-CM1-c Panasonic-Lumix-CM1-d

Bron: Panasonic (Duits)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.