Toestellen
22 maart 2012 - Ron Smeets

Panasonic Eluga vanaf april naar Nederland

Op het MWC presenteerde Panasonic de waterdichte, en stofvrije, Eluga (Android) smartphone. Toen was nog geen exacte release datum bekend. Het enige dat de Japanse fabrikant kon melden was dat het toestel in de lente onder andere naar Nederland zou komen.

Welnu, dat wordt dus april, liet Panasonic vandaag weten. Het thuisland, Japan, is een maand eerder aan de beurt, 29 maart om precies te zijn.

Wanneer de Panasonic Eluga, vanaf welke dag of week, precies in de Nederlandse winkels zal liggen, is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor het prijskaartje. In Barcelona werd wel een indicatie gegeven; tussen de 400 en 450 Euro (los toestel).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.