Toestellen
27 februari 2012 - Chris Bannink

Panasonic Eluga Power: stof en waterdicht

Vandaag presenteerde Panasonic op het Mobile World Congres zijn tweede toestel om de Europese markt te gaan veroveren; de Panasonic Eluga Power. Eerder al konden we hier melden dat de Panasonic Eluga er aan komt, en ook die hebben we vandaag hands on kunnen testen. 

De Eluga Power is de grote broer van de Eluga. Hij is vrijwel hetzelfde, met een flink groter scherm. De meest in het oog springende feature is dat dit toestel Waterdicht en stofdicht is. Niet denken dat dit een "ruggadized" telefoon is, het is een superdunne telefoon, met groot helder scherm. Panasonic verwacht de normale Eluga tegen 400 a 450 Euro deze lente in 7 Europese landen waaronder Nederland, te introduceren. De Eluga Power komt deze zomer en zal duurder zijn, hoewel geen uitspraken over mogelijke prijzen werden gedaan. 

De ELUGA power is uitgerust met Qualcomm’s Snapdragon TM S4 dual‐core processor , een groot 5"" HD LCD scherm (1280x720) en 1080p Full HD video mogelijkheid. Met Android 4.0 heeft de ELUGA power ook de beschikking over NFC technologie, waardoor gebruikers contactloos data kunnen versturen en ontvangen inclusief contactloze betalingen.

Ondanks het grote scherm, is de ELUGA power met slechts 133 gram een lichtgewicht. De ELUGA power is 9,6 mm dik en past door het slanke ontwerp eenvoudig in je broekzak of kleding. Het scherm heeft een dunne omlijsting en is waarschijnlijk erg aantrekkelijk voor zowel zakelijk gebruik. Met name voor mensen die buiten werken ideaal, gezien de water en stofdichte eigenschappen.

De knoppen aan de achterkant, naast de camera doen wat onwennig aan omdat ze bij de meeste toestellen aan de zijkant zitten, maar dat is wellicht een kwestie van wennen. Zie foto hieronder.

 Volgens Panasonic laadt de Eluga ondanks het grote scherm supersnel op. Na slechts 30 minuten is de grote 1800mAh batterij al voor de helft opgeladen. Dit heb ik niet kunnen testen.

Ik ben benieuwd of dit toestel Panasonic mogelijkheden geeft om zich een plekje op de Europese markt te veroveren. In ieder geval hebben ze met deze twee Eluga's een niche voor zich te pakken door de combinatie van toch hippe alleskunner smartphone en de stof- en waterdichte eigenschappen.

complete specificaties :

• Een 1280x720 HD, 5.0 inch LCD scherm in een 9.6mm dunne omlijsting

• Afmetingen behuizing: 136x70x9.6mm.

• Qualcomm Snapdragon S4 1.5GHz dual‐core processor, Android 4.0.

• Internationale standaard IP57 water‐ en stofbestendig.

• NFC technologie, wat betekent dat de telefoon gereed is voor contactloze data‐uitwisseling, inclusief contactloze betalingen.

• Een 8MP autofocus camera voor 1080p Full HD video‐opnames, inclusief automatische scene herkenning en 8x digitale zoom. Daarnaast ook een front‐facing camera. ale

• Supersnel opladen – 50% capaciteit na slechts 30 minuten, 80% na 57 minuten (gebaseerd op het feit dat er wordt opgeladen vanaf minimaal 10% capaciteit)

• 8GB intern geheugen, dat via het Micro SD Card Slot is uit te breiden met 32GB. 

Ter vergelijk een foto van de Panasonic Eluga:

Hieonder nog foto's van de Eluga Power uit de perskit

Over de auteur: Chris Bannink