Nieuws
03 juli 2007 - Ron Smeets

Palm ziet de winst bijna halveren

Voor velen komt dit nieuws niet echt als een verassing. Palm, ooit samen met Psion marktleider op het gebied van PDA's, zit namelijk al een tijdje in zwaar weer.

De twee oorzaken die daar voor een groot deel debet aan zijn hebben betrekking op de voordurende vertragingen in de ontwikkeling van het nieuwe (Linux-based) PalmOS en de relatief slechte kwaliteit van een aantal Windows Mobile Smartphones van Palm (o.a. de Treo 750).

Gisteren maakte Palm bekend dat men de winst in het afgelopen kwartaal heeft zien dalen met maar liefst 43% ten opzichte van dezelfde periode in 2006. Als gevolg van deze slechte cijfers daalde het aandeel Palm op de beurs gisteren ruim 4%.

Het lijkt erop dat de klok voor Palm op twee minuten voor twaalf staat en de vraag is nu of men er nog in slaagt het tij te keren voordat het helemaal te laat is. Zou toch zonde zijn als na Psion ook de andere PDA gigant van het eerste uur het loodje legt.

Concurrent RIM gaat daarentegen als een trein. De makers van de BlackBerry zagen, over dezelfde periode, de winst met maar liefst 76.5% stijgen.Gerelateerde links:
Nieuwe Palm OS Treo in de (Amerikaanse) winkels
Zwarte Palm ter ere van 10e verjaardag
Palm introduceert dit jaar een Linux Based Palm OS
Foto van nieuwe Palm based Treo
Motorola koopt Palm?
Palm te koop?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.