Nieuws
02 april 2008 - Ron Smeets

Palm verkoopt 1 miljoen Centro's in zes maanden

Hij is sinds een maand ook hier in Nederland te koop en het lijkt er op dat de Palm Centro het nieuwe succesmodel van de Amerikaanse fabrikant aan het worden is.

In de eerste zes maanden na de Amerikaanse release is het toestel namelijk al meer dan 1 miljoen keer over de toonbank gegaan. De meeste exemplaren zijn natuurlijk in de VS verkocht, maar, zo meldt Palm, ook in de 9 andere landen (o.a. Engeland, Duitsland, Spanje, Nederland en Italië) stijgen de populariteit en verkoopcijfers.

Daarmee mag de Centro, die veel weg heeft van de Treo 500 gerust een populaire Consumenten Smartphone genoemd worden.

Het succes van de Centro is grotendeels te wijten aan het bescheiden prijskaartje van 299 Euro (excl. abonnement) wat natuurlijk niet echt veel is voor een Smartphone.

Onderzoek heeft ook uitgewezen dat ongeveer 70% van de Centro kopers voor het eerst voor een Smartphone kiest. Daarnaast is het toestel ook populair bij vrouwen, die goed zijn voor 50% van alle verkochte exemplaren.Gerelateerde links:
'Hello Kitty' uitvoering van de Palm Centro
Eerste offciële foto van de Palm Centro uitgelekt
Palm Centro wordt volgende week officieel gelanceerd
Palm Centro eind Februari ook naar Europa
Palm: geen nieuwe Treo's vóór de zomer
Palm Treo 800W gespot?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.