Toestellen
04 oktober 2008 - Ron Smeets

Palm Treo Pro fotoshoot

Palm was op Press Zone '08 was ook vertegenwoordigd en toonde daar de nieuwe Treo Pro, die overigens al mondjesmaat in Nederland te koop is.

Deze nieuwe Treo ziet er op het eerste gezicht met z'n fraai glanzend zwarte afwerking niet verkeerd uit maar feit blijft wel dat hij qua design niet veel nieuws te bieden heeft als je hem vergelijkt met de andere Treo modellen die we de afgelopen anderhalf jaar de revue hebben zien passeren.

Ik heb het toestel van diverse kanten op de korrel genomen. Oordeel zelf maar wat jij er van vindt.

De specs van de Treo Pro zijn best goed. Zo heeft het toestel onder andere GPS en WiFi aan boord, een 3.5mm audio headset aansluiting, microUSB, Bluetooth en een QVGA kleurenscherm. Helaas is de camera slechts een 2 megapixel versie zonder flits. Voor de gemiddelde consument zal vooral het prijskaartje even schrikken zijn want voor 499 Euro (adviesprijs) kun je tegenwoordig ook al toestellen krijgen met een ruimere uitrusting. Palm mikt met de Treo Pro dan ook duidelijk op de zakelijke markt, zoals ook al bleek in het oorspronkelijke persbericht.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.