Toestellen
07 februari 2007 - Ron Smeets

Palm Treo 750 vanaf maandag overal te koop: niet doen!

Nee, dit is geen oud nieuws en ja, de Palm Treo is in Europa al een tijdje te koop. Maar tot aanstaande maandag had Vodafone de exclusieve rechten voor de Treo 750 in Europa en kon je hem dus alleen in combinatie met een Vodafone abo en met idem look-and-feel kopen.

Dat is dus vanaf maandag verleden tijd. Niet dat ik, en veel van mijn collegae daar op zitten te wachten, want sinds ons bedrijf eind vorig jaar besloot iedereen van een Palm Treo 750 te voorzien regent het klachten over het toestel, de bediening en het gebruik. De meeste collega's kennen ook de link tussen ondergetekende en MobileCowboys dus. . .

Nee, de Treo 750 heeft nog veel te veel kleine en minder kleine bugs, die voor een deel natuurlijk ook te danken zijn aan het Windows Mobile 5 Operating System, om het een goed toestel te noemen.

Een kleine opsomming:

- minimaal 1 keer per week een 'reset' geven.

- accu razendsnel leeg (vaak al binnen 12 uur).

- toestel rinkelt en trilt niet ondanks een 'luid' profiel. Veel gemiste oproepen is het gevolg.

- tijdens het bellen van je voicemail ontvang je een SMSje dat je contact hebt gehad met je voicemail (duhhh!)

- slechte geluidskwaliteit, veel echo's, 'squeeks' en andere irritante digitale storingen

- Bluetooth is een ramp, vooral bij het koppelen aan een headset, TomTom Go of een ander toestel (geen Palm)

Zijn er dan geen voordelen te noemen? Jawel hoor! Als je hem gebruikt als mobiele email client en -agenda in combinatie met Outlook/Exchange, dan werkt ie prima.

Overigens zijn bovenstaande klachten gebaseerd op de bevindingen van zo'n 100 Treo 750 gebruikers die vrijwel allemaal behoorlijk tot zeer goed technisch onderlegd zijn. Niet de minste 'testgroep' dus.

Het is dus fijn voor Palm dat de Treo vanaf volgende week in veel meer telefoonwinkels zal liggen dan tot nu toe, maar ik zou iedereen toch willen aanraden nog even te wachten met de aanschaf totdat Palm enkele firmwareupdates heeft uitgerold en de meeste bugs tot het verleden behoren! Daarvoor is ie namelijk net effe te duur!Gerelateerde links:
Windows Treo 750 van Vodafone in Oktober te koop
Uitgeklede Treo 750 voor de kleine beurs
Europese release Treo 750 komt dichterbij
Treo 750 gespot