Toestellen
02 februari 2008 - Ron Smeets

Palm Treo 500 vanaf maandag simlock vrij in de winkels

Dat heeft Palm gisteren middels een persbericht officleel bekendgemaakt. In engeland was het toestel al enkele weken verkrijgbaar.

De Treo 500 zonder Vodafone Simlock gaat 399 Euro kosten en zal vanaf 4 Februari in de winkels liggen.

Het persbericht van Palm:

Palm Europe Ltd. kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van de Palm® TreoTM 500 smartphone, die verschillende vormen van communicatie met high-speed 3G/UMTS mobiel internet combineert. De smartphone is in Nederland voor €399 op voororderbasis beschikbaar via de Palm eStore. Vanaf 4 februari zal het toestel in de winkels beschikbaar zijn.

De Treo 500 smartphone is voorzien van het standaard Windows Mobile® 6 platform, heeft een volledig toetsenbord en een groot scherm. Het toestel is uitgerust met uitgebreide  multimessaging-functies, zoals Instant Messaging, SMS, e-mail, telefoon en software voor persoonlijk informatiemanagement in een nieuw ontwerp. Het compacte model is beschikbaar in donkergrijs.

“Tegenwoordig zijn mensen op zoek naar een mobiele telefoon die meer biedt, of dit nu voor zakelijk of privégebruik is. De Treo 500 smartphone verbindt mensen met hun werk en persoonlijke leven dankzij de gemakkelijke toegang tot e-mail en documenten en het geeft hen high-speed toegang tot internet, in combinatie met multimessaging functies,” zegt Roy Bedlow, vice president, Palm EMEA. “We zijn er van overtuigd dat de Treo 500 smartphone niet alleen aantrekkelijk is voor grote en kleine zakelijke klanten, maar ook voor de groeiende groep consumenten die op zoek is naar een overvloed aan functies en gebruiksgemak die de Treo 500 smartphone biedt.”

Met de Treo 500 smartphone kunnen klanten documenten beheren dankzij mobiele versies van bekende Microsoft applicaties zoals Outlook®, Office, and Windows Live™ voor Windows Mobile. Daarnaast kunnen gebruikers gegevens die op de Treo 500 smartphone staan delen met een laptop. Op deze manier zijn zij altijd verbonden wanneer er draadloos bereik is.  

Alfredo Patron, EMEA Regional Director, Mobile Communications Business, Microsoft, zegt: “De Treo 500 is ontwikkeld rondom Windows Mobile 6 en biedt alle kenmerken van persoonlijk informatiemanagement, maar ook Windows Live diensten zoals Instant Messaging, zoekfuncties en kaarten. Het dagelijks leven wordt steeds mobieler en meer ‘connected’, en onze samenwerking met Palm zorgt ervoor dat er toestellen beschikbaar komen die mensen helpen onderweg productiever te zijn. Daarnaast zorgt deze samenwerking voor meer keuze op de markt van Windows Mobile telefoons.”Gerelateerde links:
Palm Treo 500 in Engeland al simlockvrij te koop
Videopreview van de Treo 500v
Palm Treo 500V vanaf 2008 ook Simlock vrij te koop
Palm Treo 500V review: De 'Consumenten Smartphone'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.