Geruchten
21 februari 2007 - Ron Smeets

Palm te koop?

Officiele berichten over een op handen zijnde verkoop van Palm zijn er nog niet, maar volgens de San Francisco Chronicle staat het Amerikaanse bedrijf, onder andere bekend van het Palm OS en Smartphones, wel degelijk voor zo'n 1.6 miljard dollar in de etalage.

Het is ook niet de eerste keer dat geruchten rondom een eventuele verkoop van Palm de ronde doen. Als we de berichten van nu mogen geloven, dan zijn Motorola en Nokia de meest waarschijnlijke kandidaten om Palm in te lijven.

Echt geloofwaardig is dit overigens niet. Nokia heeft enkele jaren geleden definitief gekozen voor het Symbian OS en daar passen het Palm OS en de diverse Windows Mobile Smartphones niet echt bij. Wat Motorola betreft, die heeft ook al diverse succesvolle Smartphones zoals de Q in haar assortiment en nog geen week geleden ook diens opvolger, de Q9 aangekondigd.

We zullen zien. . .Gerelateerde links:
Zwarte Palm ter ere van 10e verjaardag
Wordt Palm het volgende slachtoffer van NTP?
Apple koopt Palm?
R.I.P. voor PalmOS nabij
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.