Geruchten
23 maart 2009 - Ron Smeets

Palm Smartphones vertraagd

De Palm Pre is een van die toestellen waar veel mobiele freaks en geeks rijkhalzend naar uitkijken. Helaas is nog niet bekend wanneer het toestel in Europa in de winkels zal liggen. In Amerika wordt hij nog vóór de zomer verwacht.

Vandaag komen ineess deze geruchten boven drijven. Volgens de Chinese Commercial Times is de release van Palm 'Smartphones' namelijk uitgesteld naar eind dit jaar. De reden?

Compal Communications, de fabrikant van Palm, zegt dat men wacht op de levering van nieuwe Qualcomm Chipsets. Deze zijn nodig om de performance van de Palm Smartphones op peil te krijgen. Door deze vertraging zullen de eerste toestellen pas veel later van de band rollen.

Natuurlijk zijn dit slechts geruchten en zullen we op officiele berichten moeten wachten om er achter te komen hoe groot het waarheidsgehalte van de Chinese berichtgeving is.

Feit is wel dat de Pre niet uitgerust zou gaan worden met een Qualcomm processor maar met een van Texas Instruments. Daarnaast heeft Palm de Pre in productie gegeven bij Chin Mei en niet Compal. Kortom, hoogstwaarschijnlijk treffen de problemen van Compal niet de Pre.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.