Nieuws
08 november 2006 - Ron Smeets

Palm reageert op aanklacht van NTP

Zoals te verwachten heeft de reactie van Palm op de rechtzaak die NTP tegen de toestelmaker heeft aangespannen niet lang op zich laten wachten. Binnen 24 uur kwam de maker van onder andere de Treo toestellen met een verklaring die heel erg sterk lijkt op die van RIM.

Palm claimt dat de patenten waarop NTP zich beroept ongeldig zijn en zegt daarom ook niet van plan te zijn om een (financiele) regeling te willen treffen om een eventuele rechtzaak af te wenden.

NTP klaagt Palm aan op grond van een zevental patenten waar de toestelmaker inbraak op zou plegen. Volgens Palm heeft NTP geen gegronde reden hiervoor, mede omdat alle zeven patenten nog ter beoordeling bij het patentburo liggen en dus nog niet als geldig gezien kunnen worden.

Zoals ik gisteren al vermoedde is de kans groot dat ook deze, door NTP aangewakkerde, strijd uit te gaan draaien op een langdurig juridisch steekspel waar uiteindelijk alleen de diverse advocaten rijk van zullen worden.Gerelateerde links:
Wordt Palm het volgende slachtoffer van NTP?
Kans op BlackBerry shutdown in VS weer groter
RIM bijna gered, Apple volgende slachtoffer!
Software upgrade houdt BlackBerry in de lucht
Overwachte 'bondgenoot' voor BlackBerry
RIM niet bang voor rechtzaak
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.