Toestellen
08 juli 2009 - Ron Smeets

Palm Pre rond de kerst naar UK, Ierland Duitsland en Spanje

Gisteren heeft Palm officieel bekend gemaakt dat de Pre vlak voor de Kerst in de UK, Ierland en Duitsland exclusief via O2 beschikbaar zal komen. Ook Spanje hoort bij de gelukkigen want daar zal het toestel rond dezelfde tijd in de winkels van Movistar verschijnen (net als O2 onderdeel van Telefonica).

Op een advertentie (grote afbeelding hieronder) van de Duitse tak van de provider was heel even al te zien dat het toestel daar vanaf Oktober te koop zou zijn. Inmiddels zijn die banners alweer gewijzigd. Nu staat er 'voor de kerst'.

Er werd de afgelopen weken driftig gespeculeerd over de Europese release van de Palm Pre. Het was min of meer al bekend dat het toestel in diverse landen exclusief bij O2 zou gaan verschijnen. Omdat O2 (Telefonica) in Nederland niet meer vertegenwoordigd is werd het verschijnen van de Pre op de support site van Hi als mogelijk bewijs gezien voor een Nederlandse deal tussen Palm en KPN/Hi. Dat gerucht is echter afgelopen vrijdag door KPN zelf stellig ontkracht, alhoewel men wel aangaf interesse te hebben om de Pre in haar assortiment op te nemen.

Maar goed, bovenstaande landen kunnen zich nu dus gaan opmaken voor de komst van de Palm Pre, eind dit jaar. Wanneer Nederland en België aan de beurt zijn is dus nog steeds niet bekend.

De Duitse banner waarop heel even te zien was dat het toestel al in Oktober op de markt zou verschijnen: palm-pre-o2-germany

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.