Nieuws
24 maart 2010 - Ron Smeets

Palm Pre naar China

Ik weet niet of er nog veel Nederlandse en Belgische mobiele bellers op de Palm Pre zitten te wachten. Het toestel is al meer dan een jaar op de markt maar het heeft onze winkels (officieel) nog steeds niet weten te bereiken.

Daarnaast gaat het momenteel niet zo heel erg goed met Palm, maar dat zal daar niets mee te maken hebben. Enfin, in een poging om de Pre toch nog in grote aantallen te kunnen slijten heeft de Amerikaanse fabrikant nu een deal gesloten met China Telecom.

De Palm Pre zal daar vanaf Juni in de winkels liggen. Het zal mij benieuwen hoeveel Chinezen er warm voor zullen lopen. Ik denk dat Palm met een Chinees marktaandeel van 0.5% na zes maanden al een gat in de lucht zou springen, toch?

Behalve de Palm Pre gaat China Telecom overigens ook enkele BlackBerry toestellen in haar assortiment opnemen.

Bron: WSJ

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.