Toestellen
14 juli 2009 - Ron Smeets

Palm Pre kan ook 'twisten'

Nee, de Palm Pre op de foto hiernaast (grote versie hieronder) is geen nieuw model dat behalve 'sliden' ook kan 'twisten'.

Volgens PreThinking hebben steeds meer Palm Pre gebruikers last van speling die ontstaat tussen de het scherm en toetsenbord deel van de slider. In sommige gevallen komt het slider mechanisme daardoor klem te zitten. Druk je het toestel (met een beetje kracht) vervolgens toch open of dicht dan krijg je dit resultaat.

Daarna is de speling dus zo groot dat je het scherm van het toestel los kan roteren en alleen nog vast zit met de flexibele (display)kabel. Mmmh, ik kan me niet voorstellen dat dit goed is voor de werking ervan ;-)

Overigens werd het toestel dat je op deze foto ziet onder garantie omgeruild. Ik ben benieuwd of dit inderdaad een structureel probleem gaat worden voor Palm en de Pre. Palm-Pre-Twist-a Palm-Pre-Twist-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.