Toestellen
24 januari 2010 - Ron Smeets

Palm Pre in Canada nu 'gratis'

OK, zelfs bij ons hier in Nederland zijn de mobiele toestellen die 'gratis weggegeven' worden bij een één- of twee-jarig abonnement niet écht gratis. Dat weet iedereen intussen wel. Doorgaans betaal je per maand namelijk (substantieel) meer voor je belminten, SMS-bundel en/of data verkeer in combinatie met een nieuw 'gratis' toestel dan wanneer je een los (SIM Only) abonnement neemt met hetzelfde aantal belminuten, SMSjes en dataverkeer.

In Canada maakt Bell het wel erg bont. Daar wordt nu namelijk de Palm Pre 'gratis' aangeboden in combinatie met een abonnement.

Echter, klanten moeten, om in een gratis Palm Pre te kunnen meenemen, wel effe een drie-jarig abonnement afsluiten dat 50 Canadese dollars per maand kost (ca. 32 Euro). Los kost het toestel 350 dollar (ca. 220 Euro). Nu ken ik de exacte abonnementsstructuren in Canada niet, maar drie jaar vastzitten aan een abbo van 32 Euro voor een toestel dat los nog geen 250 Euro kost is wel heel erg onvoordelig, teruggerekend naar onze maatstaven. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.