Toestellen
08 januari 2009 - Ron Smeets

Palm Pre gepresenteerd

Het grote Palm nieuws van de CES dit jaar is de introductie van een gloednieuwe Multi-Touchscreen slider Smartphone met fysiek qwerty toetsenbord: de Palm Pre.

Uiterlijk valt vooral de ronde, of beter gezegd gebogen, vormgeving op. Van binnen is het belangrijkste nieuws de aanwezigheid van Palm's gloednieuwe Web OS.

Op het eerste gezicht ziet de Palm Pre er in ieder geval leuk uit en ik hoop er snel eentje te kunnen testen.

De specs van de Palm Pre zijn ook best aardig. Zo heeft ie een 3.1 inch multi-touch display (320 x 480), een 3 megapixel camera met LED flitser, WiFi, GPS, Bluetooth met A2DP en 8GB intern opslaggeheugen.

Laten we hopen dat die combinatie beter functioneert dan de Palm modellen met Windows Mobile uit het (nabije) verleden.

Via: Engadget

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.