Nieuws
25 juni 2009 - Ron Smeets

Palm Pre gebruikers downloaden er flink op los

De Palm Pre is sinds 6 Juni beschikbaar in de VS. Inmiddels zijn er zo'n 150.000 van verkocht. Valt me nog niet mee, eerlijk gezegd.

Wat echter wel meevalt is het succes van Palm's App Catalog (software download winkel a-la App Store). Hoewel er op dit moment nog maar 30 Apps aangeboden worden in die winkel hebben de Pre eigenaren gezamenlijk toch al meer dan 1 miljoen downloads gegenereerd.

Dat komt, grof gerekend, neer op zo'n 7 Apps per gebruiker. Met een dergelijk beperkt aanbod van applicaties (30 stuks) vind ik dat toch nog een behoorlijk aantal.

Wat er wel bij gezegd moet worden is dat het aantal van 150.000 verkochte toestellen een schatting is van de analisten. Palm zelf heeft nog geen verkoopcijfers bekendgemaakt. Daarnaast kon je natuurlijk verwachten dat de eerste Palm Pre kopers, ofwel de zogenaamde early adopters, ook Palm's App Catalog goed onder de loep gingen nemen. Jammer dus dat Palm er niet voor gezorgd heeft dat er veel meer Apps beschikbaar waren toen de Pre enkele weken geleden in de Amerikaanse winkels verscheen.Palm-App-Downloads

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.