Nieuws
06 maart 2009 - Ron Smeets

Palm Pre gaat de iPhone vervangen?!

Uhhm, dat is tenminste wat Roger McNamee, een van de investeerders van Palm, voorspelt.

Roger is er namelijk van overtuigd dat alle iPhone eigenaren het toestel twee jaar geleden gekocht hebben omdat ze het 'coolste' toestel op de markt wilden hebben.

Vanaf 29 Juni, als de contracten van de eerste iPhones aflopen (in de VS wel te verstaan), zal de Palm Pre het coolste toestel op de markt zijn. Of dit dan ook betekent dat wij de Palm Pre pas vanaf Juli 2010 mogen verwachten?

Hoe dan ook. De uitspraken van McNamee zijn toch op z'n minst een beetje te veel van het goede als je het mij vraagt.

Hij stelt namelijk letterlijk dat eind Juli geen enkele iPhone gebruiker van het eerste uur nog een iPhone zal gebruiken. McNamee's eigen woorden: “You know the beautiful thing: June 29, 2009, is the two- year anniversary of the first shipment of the iPhone. Not one of those people will still be using an iPhone a month later.”

Natuurlijk, de Palm Pre en diens nieuwe WebOS besturingssysteem zien er zeker veelbelovend uit, maar om nu te verwachten dat veel iPhone bezitters hun toestel hiervoor aan de kant zullen zetten. . .

Bovendien zal er tegen de tijd dat de Palm Pre eindelijk in de winkels ligt waarschijnlijk ook al een nieuwe iPhone zijn. Om nog maar te zwijgen van de nieuwe Android-, Symbian- en, vooruit dan maar, Windows Mobile Smartphones die de komende maanden nog uit gaan komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.