Nieuws
18 februari 2009 - Chris Bannink

Palm Pre eindelijk te zien op MWC

De stand van Palm op het Fira terrein van Mobile World Congres was een ware vesting de afgelopen dagen. Niemand mocht naar binnen, alleen genodigden. Vandaag mag het publiek nog steeds niet naar binnen, maar moeten ze het doen met de afbeelding buiten op de stand (zie foto). Mijn perskaart bracht me vandaag dan wel binnen, alwaar ik dan eindelijk een live demo van de Palm Pre mocht zien, en foto´s/film kon maken.

Eerder konden we al de details en specs melden die Palm op de CES in Las Vegas wereldkundig had gemaakt. De geheimzinnigheid van Palm doet een beetje vreemd aan. Anyway, het apparaat zelf is toch wel erg mooi en Palm heeft wat aardige nieuwtjes in zijn Web OS operating systeem gezet. Benieuwd of dit het apparaat wordt wat Palm kan doen overleven, want die geruchten worden steeds hardnekkiger; hoe lang blijft Palm nog bestaan?  

klik verder voor foto en video shoots (ja we blijven cowboys...) 

Het moet gezegd, het multitouch screen (bekend van de iPhone) waar je met twee vingers foto´s kunt verkleinen of vergroten werkt goed, zelfs het zwarte gedeelte ook touch screen.

Mooi is de integratie van nu 3 platformen in je adresboek. Heb je vrienden in je outlook, in gmail en facebook, dan combineert Palm Synergy dat tot 1 contact. Ook het adresboek is handig. Je zakelijke (outlook?) , prive (google?) en/of sportagenda (of iets dergelijks) worden in 1 agenda samengevoegd en hebben alle een eigen kleur. Het intutieve aspect is erg aardig gedaan. Ik kon er direct mee werken. De grote knop aan de voorkant is een soort muis-bal. Het uitschuifbare qwerty toetsenbord lijkt erg op dat van eerdere Palm modellen.

Hieronder een foto van de Palm Pre met daarnaast mijn eigen Palm Pro (ja ik ben een Palm fan)ter vergelijking.

En nog twee videootjes die ik zelf geschoten heb:

Kijk ook naar de 25 minuten durende film van Palm Pre hier

Over de auteur: Chris Bannink