Nieuws
30 juni 2008 - Ron Smeets

Palm: meer omzet maar nog geen winst

Net als Motorola balanceert ook Palm al een tijdje in de rode cijfers maar in tegenstelling tot haar Amerikaanse 'conculega' lijkt de Smartphone fabrikant wel de weg naar boven teruggevonden te hebben.

OK, tot winst heeft het nog niet geleid, maar uit de cijfers over het vierde fiscale kwartaal van 2008 (eindigend op 31 Mei van dit jaar), die deze week bekendgemaakt werden, bleek wel dat Palm 29% meer omzet behaalde in vergelijking met een jaar eerder en net geen miljoen Smartphones (968.000 om precies te zijn) verkocht heeft.

De aantrekkende verkopen en omzet kan vooral toegeschreven worden aan het succes van de nieuwe, zogenaamde consumenten Smartphones zoals de Treo 500 en de Centro.

Zoals gezegd was dit nog niet voldoende om uit de rode cijfers te komen maar het (netto) verlies bleef relatief beperkt tot 43.4 miljoen dollar.

Als de Treo 800w die binnenkort aangekondigd zal worden nu ook nog eens aan de verwachtingen gaat voldoen dan kan het zo maar gebeuren dat het weer helemaal goed komt met Palm na enkele mindere jaren en toestellen (zoals de Treo 750w).Gerelateerde links:
Palm verkoopt 1 miljoen Centro's in zes maanden
Palm: geen nieuwe Treo's vóór de zomer
Palm Centro eind Februari ook naar Europa
Europese versie van de Centro wordt de Treo 500?
Palm Treo 750 vanaf maandag overal te koop: niet doen!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.