Geruchten
20 november 2010 - Ron Smeets

Palm komt ook met een 5 inch smartphone?

Na al het rumoer rond de overname door HP en de berichten over het wel of niet meer maken van WebOS smartphones lijkt de rust bij Palm, nu dus HP Palm, een beetje te zijn teruggekeerd. We weten inmiddels dat HP definitief heeft besloten om toch nog smartphones onder het HP Palm merk uit te gaan brengen en de Pre 2, hoewel die natuurlijk al lang op de Palm planken lag, is het eerste voorbeeld.

Als we de laatste geruchten mogen geloven dan verschijnt er binnen enkele maanden ook een Palm smartphone met een 5 inch (a-la Dell Streak) touchscreen display .

Het gaat dan om de Palm Mansion, een naam die eerder ook al eens in de geruchtencircuits opdook. Die zou dus een display krijgen van iets meer dan 5 inch met een WVGA resolutie (800x480). De Palm Mansion zou in februari onthuld gaan worden en nog voor het eind van Q1 in de winkels verschijnen. Veel meer info (plaatjes bijvoorbeeld) dan dit gerucht is er nog niet en dus moeten we deze berichten natuurlijk weer met de nodige korrels zout nemen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.