Nieuws
11 april 2007 - Ron Smeets

Palm introduceert dit jaar een Linux Based Palm OS

Dat heeft de CEO van Palm tijdens een keynote voor de Investor Day onthuld.

Ed Colligan liet weten dat het nieuwe Palm OS dus gebaseerd is op een Linux Kernel en dat gekozen is voor Opera als Browserapplicatie en Chattermail, onlangs nog door Palm overgenomen, als Messaging applicatie.

Geruchten dat Palm met een Linux based OS op de proppen zou komen deden al langer de ronde, maar nu lijken die dus bevestigd te worden.

Palm is ook niet van plan om haar 'eigen ontwikkelde OS' onder licentie te gaan aanbieden aan andere toestelmakers, zo die geinteresseerd mochten zijn.

Palm blijft overigens ook Windows Mobile devices produceren. Voor wat betreft de ontwikkelingen op toestelgebied liet Colligan zich ontvallen dat Palm werkt aan meer modellen die beide platformen ondersteunen (zoals de Treo 7XX) en dat men ook bezig is met de ontwikkeling van toestellen die qua vorm en design meer aansluiten op de wensen van een bredere groep potentiele gebruikers. Ofwel, zij die liever een ietwat handzamer toestel hebben dan de Treo modellen die momenteel te koop zijn.Gerelateerde links:
Motorola koopt Palm?
Slimme zet van Palm?
Palm te koop?
Nieuwe Palm OS Treo in de (Amerikaanse) winkels
Skypen met je Palm OS device
Linux GSM's van Palm op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.