Nieuws
22 november 2006 - Ron Smeets

Palm CEO niet bang voor concurrentie van de iPhone

Hij is zelf behoorlijk zeker van zijn zaak. Ed Colligan, CEO van Palm, heeft in een interview gezegd dat hij zich geen zorgen maakt over de gevolgen voor zijn Smartphone divisie als de iPhone van Apple de markt begin volgend jaar gaat bestormen.

“Wij zijn ettelijke jaren bezig geweest met de ontwikkeling van een degelijke en stabiele Smartphone en dat was een langdurig en soms pijnlijk leerproces. De PC-jongens van Apple moeten niet denken dat ze die markt zomaar even binnen kunnen lopen en dan ook direct succesvol zijn”, aldus Colligan.

Mmmh, misschien moet iemand meneer Colligan even duidelijk maken dat Apple ook al enkele jaren denkt en werkt aan de iPhone en dat de boys uit Cupertino de laatste jaren louter producten op de markt gebracht heeft die vrijwel direct succesvol waren.

Ik denk dat Palm zich wel degelijk zorgen moet maken als de iPhone uiteindelijk, naar verwachting begin volgend jaar, op de markt gaat komen. De voorspellingen over de eerste verkopen van die iPhone lopen momenteel uiteen van enkele miljoenen tot ruim 20 miljoen. Daar zullen zeker ook een sloot Palm gebruikers bijzitten die dan de overstap naar de iPhone maken.Gerelateerde links:
Twee iPhones op komst?
Apple iPhone report van CNBC
JP Morgan: Apple GSM komt nog dit jaar
Apple bestelt 12 miljoen iPhones?!
Wordt Palm het volgende slachtoffer van NTP?
Palm reageert op aanklacht van NTP
Apple koopt Palm?
Treo 700w dit jaar nog naar Europa
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.