Nieuws
20 maart 2009 - Ron Smeets

Palm boekt $95mljn verlies in Q3, Pre moet het tij keren

Met Palm gaat het al eet tijdje niet zo heel erg goed. De Amerkaanse toestel fabrikant heeft na het wereldwijde succes van de Treo 680, toch alweer een jaar of twee geleden enkele toestellen op de markt gebracht die het allemaal net niet hadden.

In het derde fiscale kwartaal van 2009 (eindigend op 31 Januari) boekte Palm een verlies van 95 miljoen dollar, ruim 40 miljoen meer dan een jaar eerder. De toestelverkopen bleven steken op 482.000 exemplaren. Een jaar geleden verkocht Palm nog 833.000 toestellen.

Toch ziet topman Ed Colligan de toekomst nog redelijk zonnig in en als Palm niet al te lang meer wacht met de lancering van de Palm Pre dan zou het zomaar kunnen dat deze Amerikaanse fabrikant over een jaar nog steeds bestaat ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.