Entertainment
21 september 2005 - Ron Smeets

Palm aangeklaagd wegens wanprestatie

Het blijft toch een mooi land, Amerika. Miljoenen mensen onder de armoedegrens, zonder gezondheidszorg of gedegen opleiding en even zoveel mensen die zich druk maken om van alles en nog wat, tot in de rechtzaal aan toe!

Neem nog de zaak die een groep van Treo eigenaren hebben aangespannen tegen de fabrikant, Palm. Zij betichten Palm ervan een wanprestatie geleverd te hebben bij de verkoop van de Treo 600 en 650 modellen.

De complete aanklacht kunnen jullie hier lezen, maar feitelijk gaat het over zaken waar de meeste Windows (Mobile) gebruikers nog niet warm of koud van zouden worden. Enkele voorbeelden: Slechte geluidskwaliteit, te veel software crashes, zoemend geluid, problemen met de hands-free speaker en camera werkt niet.

De mooiste klacht is echter dat een van de ongelukkige Treo gebruikers zegt een elektrische schok gekregen te hebben toen hij het apparaat vastpakte. Dat heb ik ook wel eens als ik een deurklink vastpak, maar dan ga ik niet meteen de Gamma dagvaarden!

Enfin, voor de meeste klachten zouden wij in ieder geval nog niet eens terug gaan naar de winkel, laat staan een (200 Euro per uur) advocaat inhuren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.