Nieuws
17 december 2009 - Marvin de Reuver

P2000 Alarm app

Vroeger volgde je politie, brandweer en ambulances via een scanner. Zo kon je op de hoogte blijven van alle gebeurtenissen bij de hulpdiensten. Tegenwoordig kan dit ook al via Alarmeringen en nog vele andere websites. Vanaf heden is het ook mogelijk op je iPhone. Vanmorgen werd ik gewezen op P2000 Alarmeringen in de app store. Voor 0,79 euro kun je de app downloaden en op jouw iPhone of iPod installeren. 

Na er even mee gespeeld te hebben, vind ik het best een leuke app. Er zijn mensen die dit heel interessant vinden en alles op de voet willen volgen. Zo’n type ben ik niet, maar ik heb stiekem toch enige tijd met de app doorgebracht. Ik vind het toch wel een beetje leuk om te zien wat er in de regio gebeurt. 

Zo kun je aan de hand van je GPS locatie zien wat er zich om je heen plaatsvindt. Je kunt voor de kaart kiezen en dan welke plaats dan ook in Nederland gaan. Als je inzoomt zie je dat er veel meer meldingen zijn. Als je uitgezoomd staat, geeft de app slechts enkele meldingen weer. Daarnaast kun je klikken op ‘lijst’. Dan krijg je een lijst met meldingen te zien, zonder de kaart. Als je op een melding klikt krijg je details en locatie. 

Al met al best een leuke app als je geïnteresseerd bent in de werkzaamheden van de hulpdiensten. Persoonlijk ga ik het niet heel de dag raadplegen, maar zal zo nu en dan eens kijken. Wat ik jammer vind aan deze app, is dat ik nog geen enkel politiebericht voorbij heb zien komen. Misschien een van jullie wel?

4192806282_39fc00fa6a_o4192044959_1dfb308ce0_o
Over de auteur: Marvin de Reuver