Nieuws
04 april 2015 - Ron Smeets

OxygenOS voor de OnePlus One nu beschikbaar Goed nieuws voor OnePlus One gebruikers

Ze hebben er een tijd aan ontwikkeld bij OnePlus, maar vandaag is het eigen OxygenOS officieel gelanceerd. Goed nieuws dus voor iedereen die een OnePlus One heeft en het Cyanogen OS wil vervangen.

OxygenOS is gebaseerd op Android Lollipop 5.0.2, aangevuld met enkele subtiele, maar handige extra features, aldus OnePlus. Denk aan de double-tap om het toestel wakker te 'schudden' en snelkoppelingen voor de camera en zaklamp. Maar ook een eigen ontworpen menu voor snelle instellingen dat je ook naar eigen inzicht kunt indelen. Hieronder staat een korte videodemo van het OS.

Mocht je een OnePlus One hebben en wil je het OxygenOS installeren, dan staat hier een handleiding en de link voor het downloaden van de software. OnePlus wil ook graag dat iedereen de feedback app installeert zodat de lijst met reeds bekende bugs verder uitgebreid kan worden ;) En ze kunnen gaan werken aan een oplossing / update natuurlijk.

https://youtu.be/Tn4hHhIHLxk

Bekende bugs:
- When printing images, printer service may stop
- Cannot hang up a call using headphone controls (intermittent)
- OTG can only recognize FAT32 file system
- During system update, display of wifi/data notification may be incorrect
- During system update, display of version number may be incorrect
- Files sometimes crash when uploading files to the cloud
- Files may crash when renaming image files
- Files does not support multi-select deletes

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.