Nieuws
04 augustus 2009 - Ron Smeets

Oxxio EnergieMonitor iPhone App

Klanten van Oxxio die in deze dure tijden grip willen houden op hun energieverbruik en in het bezit zijn van een iPhone kunnen vanaf nu ook mobiel altijd en overal hun energieverbruik inzien.

Bovendien ontvangen ze via de Oxxio EnergieMonitor ook handige tips om energie te besparen en en kunnen ze het actuele stroom- en/of gasverbruik vergelijken met dezelfde dag een week eerder, of met een andere periode. iPhone-bezitters kunnen zichzelf ook uitdagen door een streefverbruik in te stellen en vervolgens bijhouden of ze dit gaan halen.

Oxxio speelt met de EnergieMonitor in op de wens van consumenten om meer inzicht te krijgen in hun energieverbruik. Om de EnergieMonitor persoonlijke verbruiksgegevens te laten tonen, hebben Oxxio-klanten een slimme meter nodig. Klanten die nog niet in het bezit zijn van een slimme meter, kunnen deze eenvoudig en kosteloos aanvragen.

Hoewel de slimme meter en de EnergieMonitor op zich niet op energie of kosten besparen, dragen ze indirect wel bij aan energiebesparing door bewustwording te creëren. Zo blijkt uit onderzoek dat 33 procent van de slimme-metergebruikers een besparing van vijf procent realiseerde. Achttien procent bespaarde zelfs meer dan tien procent op zijn/haar energierekening. Dankzij een duidelijk inzicht realiseren consumenten zich beter hoeveel energie ze verbruiken en waaraan. De EnergieMonitor geeft dagelijks het energieverbruik weer in euro’s, kWh stroom of m3 gas. Daarnaast geeft de EnergieMonitor bespaartips die duidelijk laten zien wat die opleveren in een percentage van de jaarrekening. Deze gegevens kunnen klanten ook bekijken op hun persoonlijke, beveiligde pagina’s op Mijn Oxxio

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.