Nieuws
16 mei 2011 - Ron Smeets

Ovi wordt Nokia Services

Nokia heeft vandaag bekend gemaakt dat de verzamelnaam voor haar diensten zoals de muziek- en applicatie winkel, kaarten en dergelijke gaat verdwijnen. Vanaf deze zomer zal OVi worden omgedoopt tot Nokia Services, zo schrijft de Finse fabrikant op haar blog.

De transitie zal tot eind 2012 duren. Tegen die tijd moet in alle landen de OVI merknaam verdwenen zijn. Een van de redenen dat Nokia voor deze naamswijziging gekozen heeft is de kracht van het merk (Nokia).

Of Microsoft nog iets bijgedragen heeft aan deze naamswijziging wordt niet gezegd, maar ik denk dat de naam Ovi (het Finse woord voor 'deur') niet echt populair was bij Microsoft als naam voor diensten op toekomstige Windows Phone toestellen van de Finse fabrikant. Ovi is bovendien erg gelinked aan Symbian, toch? Hoe dan ook, we spreken dus binnenkort waarschijnlijk gewoon weer over Nokia Services als Maps, Music en Apps.

Overigens gaat ook het gerucht rond dat Nokia en Microsoft zouden hebben beslist dat Bing Maps vervangen wordt door Nokia Maps. De bijdrage van Microsoft zou zich gaan toespitsen op de Bing UI. Of dit voor alle (toekomstige) Windows Phone toestellen gaat gelden wordt er niet bij vermeld, maar als dit gerucht klopt, dan denk ik niet dat Microsofot ook nog haar eigen 'Kaart en navigatie service' in stand zal houden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.