Nieuws
25 juni 2011 - Ron Smeets

OVI Store nu op 6 miljoen downloads per dag

De populariteit van Nokia's OVI Store groeit nog steeds als kool. Medio april maakte de Finse fabrikant nog bekend dat er dagelijks zo'n vijf miljoen downloads in de OVI Store geteld werden maar inmiddels is dat aantal al boven de zes miljoen uitgekomen.

In totaal telt de OVI Store nu ca 48.000 content items (apps, games etc) en daar komen wekelijks ongeveer 1000 items bij.

All About Symbian heeft berekend dat er sinds de start van de (nieuwe) OVi Store, in juli 2009, tot nu toe zo'n 1.8 miljard downloads hebben plaatsgevonden en men voorspelt dat de grens van 2 miljard ergens in Augustus gepasseerd gaat worden. Alleen al in de afgelopen 12 maanden werden 1.4 miljard downloads geregistreerd.

Met de huidige aantallen van zes miljoen per dag zou het 12-jarig gemiddelde gaan uitkomen op ruim 2.1 miljard, maar aangezien de groei er nog steeds goed in zit zal die voorspelling wel aan de lage kant blijken te zijn. Van alle dagelijkse downloads komt 75% voor rekening van Symbian smartphones, de overige 25% worden vrijwel allemaal gedownload naar S40 toestellen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.