Nieuws
11 september 2009 - Casper de Zoete

Ovi Store haalt 10 miljoen downloads

In de eerste drie maanden dat de Ovi Store van Nokia open is zijn er 10 miljoen applicatie gedownload. Nokia's winkel doet het daarmee aanzienlijk slechter dan bijvoorbeelde App Store van Apple of de Android Market van Google. Het gebruik neemt echter wel toe: in augustus werden 50 procent meer apps gedownload dan in juli.

Grootste struikelblok voor de winkel van Nokia zou zijn dat het apart gedownload moet worden op de 100 verschillende toestellen die het ondersteund. Alleen op de N97 wordt de Ovi Store standaard meegeleverd. Daarnaast is het betalen lang niet zo makkelijk en ook de zoekmachine laat te wensen over.

De Ovi Store heeft nu ongeveer 1,7 miljoen unieke gebruikers gehad, die ieder ongeveer zes apps downloaden. Nokia zal voor het einde van dit jaar drie extra talen gaan ondersteunen en wil wekelijks 500 apps toe gaan voegen.

Daarnaast probeert Nokia nieuwe businessmodellen te introduceren. Zo staat Nokia ontwikkelaars sinds kort toe om try-and-buy-versies van hun mobiele games aan te bieden in de Ovi Store. Dat houdt in dat men een beperkte demo kan downloaden, waarbij men in-game de volledige versie kan kopen. Dat was al langer mogelijk bij Nokia's gaming platform N-gage.

Over de auteur: Casper de Zoete