Nieuws
12 juli 2011 - Dennis De Vries

Ovi Maps op Android en iOS

Terwijl Google Maps offline te gebruiken is maakt Ovi Maps, de navigatiedienst van Nokia, de stap naar het internet. Eerder ging het indrukwekkende Ovi Maps 3D al live, nu is er een mobiele site. Ovi Maps is daardoor te gebruiken met apparaten met een html5 browser, zoals veel Android-toestellen en de iPhone en de iPad. Nokia claimt hiermee leiderschap op het gebied van mobiele navigatie.

Echt navigeren is er nog niet bij, maar via de mobiele site m.maps.ovi.com kun je wel al de hele wereld als kaart bekijken, routes uitstippelen en 'points of interest' zoeken. De dienst is stilletjes online gegaan, zonder officiële aankondiging, maar maakt Nokia naar eigen zeggen wel marktleider op gebied van mobiele navigatie. "De combinatie van Ovi Maps voor mobiel, in meer dan 180 landen (waarvan 100 navigeerbaar, beschikbaar in 53 talen) en Ovi Maps op internet (beschikbaar in 29 talen) maakt van Nokia de leider op dit vlak", aldus Nokia-woordvoerder Jurgen Thysmans op Gadgettest.nl.

Of deze mobiele site, die overigens soepeltjes werkt op een HTC EVO 3D en Apple iPhone 4, een voorteken is voor offline navigatie-applicaties wil Nokia niet zeggen. Ovi Maps zoals dat op Symbian^3 smartphones te gebruiken is zou natuurlijk niet misstaan in de Android Market of de App Store. Nokia laat wel doorschemeren dat meer plannen te hebben met de navigatiedienst: "Ik kan nog niet te veel lossen over de toekomst, maar mobiel (zowel low/mid als high end) en web zijn wel heel belangrijk voor ons in onze navigatiestrategie. In de herfst mag je hier nog het een en ander over verwachten." aldus Thysmans. "Navigatie is tegenwoordig een core feature in smartphones, net zoals een camera dat is. We weten dat consumenten graag hun routes plannen en locaties opzoeken via internet. Het is dus een logische stap om ook kaart- en navigatie diensten aan te bieden voor het web."

Zelf een kijkje nemen kan, surf met je Android of iOS toestel naar m.maps.ovi.com. Mensen met een Symbian toestel hebben meer aan de nieuwe versie van Ovi Maps die kort geleden in de BetaLabs is verschenen. Op theHandheldblog waren ze zo vriendelijk alvast een video te schieten. Om alvast kennis te maken.

http://www.youtube.com/watch?v=quMdtOJyQaQ


(Via)

Over de auteur: Dennis De Vries