Nieuws
28 januari 2010 - Ron Smeets

Ovi Maps met gratis navigatie nu ook voor de Nokia N97

Toen Nokia vorige week de nieuwste versie van Ovi Maps met gratis gesproken navigatie introduceerde bleek dat die officieel nog niet geschikt zou zijn voor de N97 terwijl de N97 Mini wel al in het lijstje van compatible toestellen stond.

In veel gevallen werkte de N97 Mini versie van de nieuwe Ovi Maps trouwens ook al op de N97 zelf. Maar goed, de Finnen beloofden vorige week dat er binnen een week ook een Ovi Maps update voor de N97 zou verschijnen en die is er nu dus.

Als jouw N97 de nieuwste firmware heeft (20.0.019) dan kun je de update nu downloaden via de Nokia site of OTA. Zoniet, dan zul je eerst de firmware moeten updaten. Volgens Nokia bestaat de kans dat nog niet alle N97's de nieuwste firmware kunnen downloaden. Daar wordt aan gewerkt, aldus de Finnen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.