Nieuws
04 juni 2007 - Ron Smeets

Overvallers maken voor 4.5mljn aan Vertu GSM's buit

Tja, als je dan van plan bent om een transport met mobieltjes te overvallen, dan kun je inderdaad maar beter kiezen voor de duurste toestellen die op de markt te koop zijn.

Een bende van vier overvallers heeft in Engeland een vrachtwagen van Vertu van de weg gereden (foto) waarin voor zo'n 4.5 miljoen Euro aan mobieltjes getransporteerd werden.

De daders gingen er vervolgens vandoor in een zwarte Subaru die even later bij een politiecontrole weigerde te stoppen, op de vlucht sloeg en kort daarna, maar buiten het bereik van de politie, crashte.

Inmiddels zijn twee van de vier overvallers al opgepakt. Het is niet duidelijk of de toestellen alweer terecht zijn, maar als er de komende maanden buitensporig veel Vertu GSM's op eBay verschijnen zou ik toch maar even uitkijken voordat je er eentje koopt ;-))Gerelateerde links:
Vertu Constellation voor de 'kleine' beurs
Slangenmobieltje van 250.000 Euro
Vertu Race Legends colectie is compleet
Ferrari GSM van Vertu
Luxe GSM's voor racefans
Een GSM van 80.000 Euro
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.