Nieuws
12 oktober 2015 - Ron Smeets

Overvaller bestelt een Uber als vluchtwagen Chauffeur en mede passagiers hadden geen idee waar ze in verzeild geraakt waren

Als je van plan bent een overval te plegen en de buit met zo min mogelijk personen wilt delen dan zul je creatief, en liefst alleen, te werk moeten gaan. De 23-jarige Deshawn Cochran vond het daarom wel een goed idee om de vluchtwagen, en chauffeur, uit zijn plannen te schrappen. Zijn oplossing? Hij bestelde, vermoedelijk via zijn smartphone, een Uber Taxi die hem op de plaats delict moest komen ophalen.

Waarom Cochran voor Uber koos ligt voor de hand. Via de app kun je namelijk precies zien waar de taxi zich bevindt en hoe lang het nog duurt voordat hij op de afhaal lokatie is. Op die manier kon Cochran zijn overval zo plannen dat de Uber voor de deur stond op het moment dat hij zijn overval 'afgerond' had.

Het nadeel van deze oplossing was dat de Uber chauffeur natuurlijk niet wist dat hij zich snel uit de voeten moest maken voor de politie die de 'vluchtwagen' inmiddels al op het spoor was. De overvaller werd dan ook binnen 30 minuten na zijn daad al in de kraag gevat.

Aanvankelijk werden de chauffeur van de Uber Taxi, en nog twee nietsvermoedende medepassagiers, ook als verdachten aangemerkt, maar dat misverstand kon snel uit de wereld geholpen worden. Zij zijn een spannende ervaring, met goede afloop, rijker en de overvaller zit in de cel. Als hij 500.000 dollar weet op te hoesten dan mag Cochran op borgtocht naar buiten. Ik ben benieuwd of hij dan ook weer een Uber bestelt, maar ik vermoed niet dat ze zijn klandizie nog op prijs zullen stellen ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.