Nieuws
25 november 2013 - Nichal Joosse

Overstappen naar Android? Eric Schmidt legt uit hoe dat moet

Een opmerkelijk bericht van CEO Eric Schmidt van Google op zijn Google+-profiel gisteravond: een handleiding waarin uitgelegd wordt hoe je kunt overstappen van een iPhone naar een Android-toestel. Volgens Schmidt zouden veel van zijn vrienden deze overstap al hebben gemaakt, maar is het niet altijd even makkelijk om over te stappen. Om het overstappen te vereenvoudigen, legt hij stap voor stap uit wat je als iPhone-gebruiker moet doen om het goed te laten verlopen. 

Als eerste beschrijft hij hoe je de overstap moet uitvoeren, wat begint met het aanzetten van je Android-toestel en hierop in te loggen met je Gmail-account. Vervolgens vertelt hij hoe je alle gegevens op je iPhone kunt synchroniseren met iCloud en/of iTunes. Deze kunnen ook via de Mac worden gedownload, maar dan moet je uiteraard wel een Mac hebben. Als je ook je muziek wilt overzetten, kun je dat volgens hem doen met Google Music Manager. Dit programma bewaart al je muziek in de cloud. 

Als je al deze stappen hebt uitgevoerd, kun je met je Android-toestel alle gegevens importeren via je Gmail-account. Ook kun je ze nog bewerken, mocht dit nodig zijn. Als laatste geeft hij nog een tip aan de lezers: Google Chrome is volgens hem veiliger dan Apple's Safari. Persoonlijk vind ik het een erg vreemd bericht, aangezien Android qua marktaandeel niks te klagen heeft ten opzichte van iOS. Maar voor de mensen die van plan zijn over te stappen van iOS naar Android, is dit wellicht een handige handleiding.  

Over de auteur: Nichal Joosse