Nieuws
20 december 2011 - Ron Smeets

Overname T-Mobile USA door At&T van de baan

De geplande overname van T-Mobile USA door AT&T is definitief van de baan, zo lijkt het. De koper, AT&T, heeft vandaag het overnamebod ingetrokken.

Kort na de bekendmaking van de geplande overname werd al bekend dat de Amerikaanse kartel waakhond geen voorstander was van een fusie tussen beide telco's en het ministerie van justitie spande zelfs een rechtzaak aan om de overname tegen te houden.

Welnu, met het intrekken van het overnamebod door AT&T is de fusie met T-Mobile in de VS nu dus verleden tijd. Wel moet AT&T nu 4 miljard dollar betalen. Die vergoeding was bij de start van het overnameproces overeengekomen, mocht de fusie om een of andere reden afketsen. Een leuk zakcentje voor T-Mobile USA, maar ik denk dat de provider toch liever gezien had dat de fusie, ter waarde van 39 miljard, gewoon door had kunnen gaan. Ook voor AT&T is het een domper want die provider dacht met een overname van T-Mobile de capaciteitsproblemen van haar netwerk op te kunnen lossen.

De vraag is nu wat Deutsche Telekom gaat doen met de Amerikaanse tak van T-Mobile. Een nieuwe overname partner zoeken of de verliesgevende provider opdoeken? 

Afbeelding via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.