Nieuws
29 september 2007 - Ron Smeets

Overname Orange door T-Mobile afgerond

Het zat er al een tijdje aan te komen en gisteren belegde T-Mobile een persconferentie om te melden dat de overname van Orange door de Duitse Telco nu ook officiëel helemsaal afgerond is.

T-Mobile bracht eind mei een bod uit op Orange Nederland, toen dus nog een dochter van France Telecom, waarmee in totaal 1.33 miljard Euro gemoeid was.

De Europese Commissie heeft de overname onlangs goedgekeurd en ook de Ondernemingsraden van T-Mobile Nederland en Orange Nederland hebben, ongetwijfeld na rijp beraad met de achterban, positief gereageerd op deze overname.

“De overname van Orange Nederland is een volgende stap in Deutsche Telekom’s groeistrategie. Wij doen een substantiële investering om onze positie in de belangrijke Nederlandse markt te versterken.”, aldus Hamid Akhavan, CEO T-Mobile international.

Op dit moment hebben T-Mobile en Orange gezamenlijk ca. 4.8 miljoen mobiele klanten in Nederland.Gerelateerde links:
Mobiel concert van Maroon 5 voor Orange klanten
T-Mobile neemt Orange over
EC keurt overname Orange door T-Mobile goed
Orange mobiel internetten goedkoper!
Apple sluit overeenkomst met O2, Orange en T-Mobile
Franse iPhone deal met Orange op losse schroeven
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.