Nieuws
21 februari 2006 - Ron Smeets

Overlijdensbericht per SMS

Een ziekenhuis in het Tsjechische Ceske Budejovice stuurt sinds kort SMSjes naar familieleden van overleden patienten om hun zo op de hoogte te stellen van het feit dat opa of oma het heden met de eeuwigheid verruild heeft.

Hoewel diverse experts van mening zijn dat het ethisch niet verantwoord is om op deze toch wel erg onpersoonlijke manier om te springen met de dood van iemands naaste ziet de directeur van het ziekenhuis dat heel anders en is hij ook niet van plan de procedure aan te passen.

In alle eerlijkheid moet wel gezegd worden dat de familieleden geen SMSjes ontvangen waarin letterlijk staat dat er iemand overleden is. In de betreffende 'overlijdens SMS' wordt aan de familieleden gevraagd om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met het ziekenhuis. Als men vervolgens belt, dan krijgt men het droevige bericht per telefoon medegedeeld.

Volgens de directeur van het Ceske Budejovice ziekenhuis is SMS tegenwoordig nu eenmaal een van de snelste manieren om informatie te verspreiden en dus maakt hij er in zijn ziekenhuis gretig gebruik van, ethisch verantwoord of niet!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.