Nieuws
25 juni 2007 - Ron Smeets

Overheid stopt 16.6mljn in nieuw stralingsonderzoek

Het ministerie van VROM heeft bekendgemaakt dat er een nieuw onderzoek zal gestart worden naar de mogelijk schadelijke gevolgen van de electromagnetische straling waaraan we met z’n allen dagelijks blootgesteld worden.

De meeste straling is afkomstig van GSM en UMTS antennes maar er wordt in het onderzoek ook rekening gehouden met zaken als de detectiepoortjes op luchthavens die ook steeds vaker in belangrijke gebouwen opduiken.

Het Ministerie benadrukt dat er vooralsnog geen enkele reden tot ongerustheid is en dat het onderzoek juist bedoeld is om de groeiende onrust onder de bevolking weg te nemen.

Daaruit zou je kunnen concluderen dat men op voorhand dus al weet wat het resultaat van het onderzoek gaat worden: GSM / UMTS masten en andere vormen van electromagnetische straling zijn ongevaarlijk voor onze gezondheid. Een andere uitkomst zou de onrust namelijk niet wegnemen maar juist vergroten, volgens mij.

Ik hoop dat iemand in Den Haag goed oplet waar die 16.6 miljoen Euro precies aan uitgegeven wordt ;-)Gerelateerde links:
Nieuwe GSM antennes beter voor onze hersenen
Hoeveel straling krijg ik 'binnen' ?
Online zendmast straling bekijken
UMTS straling niet gevaarlijk voor de gezondheid
T-Mobile stopt rapport over schadelijke straling in doofpot
Gezondheidsraad: 'Mobiele straling ongevaarlijk'
Overheid wil duidelijkheid over UMTS straling
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.