Nieuws
23 maart 2015 - Ron Smeets

Overgebleven 'bloatware' op Galaxy S6 (edge) makkelijk te verwijderen Uninstall optie werd ontdekt op een pre-productie exemplaar van het toestel

Het is al lang geen nieuws meer dat Samsung op de Galaxy S6 en Galaxy S6 edge bij voorbaat al minder 'eigen' apps, zogenaamde 'bloatware' gepland heeft dan bij andere toestellen van de Koreaanse fabrikant.

Een forumlid van XDA Developers heeft nu ontdekt dat ook vrijwel alle overgebleven voor geïnstalleerde Samsung- (en sommige Google-) apps eenvoudig te verwijderen zijn. Op het toestel dat hij had konden de betreffende apps via de 'uninstall' functie van het toetel gegooid worden. Denk aan apps als S Voice, S Health, One Note en dergelijke. Maar dus ook apps als Gmail of Google+.

Letwel, de goede man heeft wel een pre-productie exemplaar van de Galaxy S6. De vraag is natuurlijk of de software van de uiteindelijke winkelversies het de-installeren van Samsung en Google apps ook nog toestaat. Iets dat ik de komende dagen zeker even ga proberen als mijn review toestel binnen is.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.