Toestellen
20 november 2005 - Ron Smeets

Outdoor smartphone van Panasonic

Panasonic bereidt, in de VS althans, de release voor van een Outdoor Smartphone. De FCC heeft het toestel, de Toughbook CF-P2, onlangs haar goedkeuring gegeven.

Hoewel deze Smartphone bestand is tegen extreme temperaturen, wind, vocht en schokken, is ie niet geschikt voor gebruik onder water, in de woestijn of op de noordpool. Niet dat je daar bereik zou hebben met deze dual-band GSM.

Overigens valt het met die 'outdoor' specificatie's zowiezo nogal tegen. Behalve dat de Toughbook geen satelliet ontvangst heeft, en dus ook geen GPS ontvanger, moet ie het softwarematig ook nog 'ns doen met Windows 2003 Mobile.

Wat heeft ie dan wel? WiFi (de b-variant), Bluetooth, een redelijk bemeten LCD scherm en een SD card slot.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.