Nieuws
09 september 2010 - Ron Smeets

Oude mobieltjes recyclen op de 'Nokia manier'

Iedereen heeft wel een of meerdere oude mobieltjes thuis in de kast liggen, toch? En vrijwel iedereen weet dat het recyclen van oude toestellen waardoor een groot deel can de gebruikte materialen hergebruikt kan worden in mobieltjes of andere producten, goed is voor het milieu.

Af en toe moeten we er alleen weer even aan herinnerd worden dat op dit moment nog maar 3% van de mobiele bellers hun oude toestel inleveren om te recyclen. Nokia maakte onderstaande video met enkele interessante feiten.

Als iedere mobiele telefoongebruiker op deze wereld één van zijn oude toestellen zou inleveren dan zou dat 240.000 ton aan grondstoffen besparen. Het niet hoeven te winnen en verwerken van die grondstoffen zorgt dan ook weer voor de uitstoot van minder broeikasgassen (oa CO2), gelijk aan de uitstoot die door 4 miljoen auto's in een jaar wordt gegenereerd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.