Nieuws
03 september 2005 - Ron Smeets

Oude GSM's om slachtoffers Katrina te helpen

In de VS is zo langzamerhand iedereen behoorlijk pissed over het uitblijven van hulp aan de duizenden slachtoffers van orkaan Katrina. Elk beetje goed nieuws is dus meer dan welkom.

CellForCash.com, dat zich bezig houdt met het inkopen van tweede hands GSM's, biedt haar klanten nu de mogelijkheid om de opbrengst van de oude mobieltjes in zijn geheel ten goede te laten komen voor hulp aan de orkaanslachtoffers. Voor elke GSM die op deze wijze 'gekocht' wordt stort het bedrijf er zelf nog $1,00 bij.

Volgens de site van CellForCash liggen er op ieder moment zo'n 500 miljoen afgedankte mobieltjes stof te vangen in kasten, op zolders en bureaulade's. Met inkoopbedragen die, afhankelijk van het soort toestel, varieren tussen $3,00 en $125 ligt daar dus genoeg potentiele cash om heel New Orleans weer droog te leggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.