Entertainment
20 november 2006 - Ron Smeets

Oude GSM beste kinderspeelgoed

Dat is althans de mening van Lydia Plowman, Professor of Education aan de Universiteit van Stirling.

Volgens haar hoeven ouders zich niet meer in allerlei bochten te wringen om dure, opvoedkundige, elektronische speeltjes voor hun kids te kopen. Geef je kroost oude GSM’s, die zijn namelijk minstens zo leerzaam.

Een mobiele telefoon leert het kind namelijk niet alleen omgaan met technische snufjes, maar heeft ook een sociale opvoedfunctie doordat de kids ermee spelenderwijs leren communiceren door te doen alsof ze (met hun vriendjes) bellen.

Mmmhh, volgens mij wat ver gezogd, maar mevrouw Plowman zal ook niet voor niets professor op het gebied van opleiding en opvoedkunde geworden zijn, toch?

Daarnaast is dit natuurlijk een bijzonder besparende tip met het oog op de aanstaande Sinterklaas- en Kerst aankopen en –verlanglijstjes.Gerelateerde links:
Spaanse GSM voor kids
Babysit service voor mobieltjes
Cartoon GSM's van Gigabyte
Walkie Talkie GSM in top 10 kids speelgoed
Big Mother is watching her kids
Chinese kids razendsnel aan de GSM
Extreem veel Israelische kids met GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.