Toestellen
02 december 2007 - Ron Smeets

Oude glorie in een nieuw jasje

Dit waren ooit de eerste 'draagbare' mobiele telefoons en zo af en toe komen we ze nog wel eens tegen als een vorm van 'oude glorie'.

De Mini MOB is daar ook een voorbeeld van. Het toestel ziet er uit als de 'Brick Phones' van een jaar of 20 geleden maar heeft de specs van iets modernere toestellen en is, gelukkig ook een stuk kleiner en lichter. Met 11.5 bij 3.5 centimeter is hij ongeveer even groot als een N95 maar op de foto hieronder lijkt hij wel een stuk dikker te zijn.

Enkele opvallende specs zijn de aanwezigheid van een microSD geheugenkaar, multimedia speler en een accu die 30 dagen standby- of 72 uur spreektijd geeft. De prijs is wel een tegenvaller want 240 Euro lijkt mij wat aan de hoge kant.Gerelateerde links:
Vintage Mobile Phones
Uit de oude doos. . .
Je oude (mobiele) telefoon in het museum?
Retro-look GSM van Spark
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.